Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - روزنامه هفت صبح - سوسن سيرجاني: از پيشکسوتان اجرا پس از انقلاب است و البته جزو رکوردداران ممنوع الکاري. محمود شهرياري سال ها است فرصت اجرا به دست نياورده و فعاليتش را در بيرون از سازمان صدا و سيما انجام مي دهد. سراغ او رفتيم تا با او در اين باره گفتگو کنيم. شهرياري اين بار هم بدون تعارف نظرش را گفت و توضيح داد چرا رويه تلويزيون براي جذب بازيگران و به عنوان مجري نادرست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او مي گويد نمونه هايي مثل رامبد جوان و مهران مديري به اين دليل موفق هستند که بيش از اجرا، بازي مي کنند. شهرياري از کامران تفتي نام نمي برد اما اشاره هايش گويا است؛ به عقيده او نمي توان يک بازيگر مجرد را در مقام مجري برنامه «وقتشه» که رسالتش ترويج ازدواج است، پذيرفت. شهريار مقصر اصلي اين اتفاق را مديران تلويزيون مي داند و در عين حال معتقد است بيش از همه خود بازيگران متضرر مي شوند.

يکي از جديدترين نسخه هايي که سازمان صدا و سيما براي بالا بردن جذابيت برنامه هايش مي پيچد، حضور چهره ها و بازيگران در مقام اجرا است. شما به عنوان کسي که سابقه اي طولاني در امر اجرا دارد، نگاه تان به اين رويکرد چگونه است؟
- چهره هاي مورد علاقه مردم ممکن است جذابيت برنامه را بالا ببرند اما نه به عنوان کسي که دارد برنامه را اجرا مي کند. اين اتفاق اول از همه به ضرر بازيگراني است که به سمت اجرا آمده اند چون اجرا با بازيگري دو مقوله کاملا متفاوت است و وقتي بازيگر در نقش مجري ظاهر مي شود، مردم حس مي کنند آن شخص در حال ايفاي نقش است و در دراز مدت به صداقت کلام او شک مي کنند که همه اينها به ضرر بازيگران است چون بدترين ضربه به آنها اين است که جذابيت شان را براي کارگردان ها از دست مي دهند و تجربه ثابت کرده به غير از چند مورد محدود، ساير بازيگراني که به سمت اجرا آمده اند در کار بازيگري شان خلل به وجود آمده است.
با اينکه الان به گفته خود بازيگران کار براي شان در سينما و تلويزيون کم شده، اما اين هم دليل نمي شود آنها به سمت اجرا بيايند. بايد به اين موضوع توجه کرد که چرا هيچ وقت کساني مثل علي نصيريان، پرويز پرستويي يا رضا کيانيان پيشنهاد اجرا را نمي پذيرند، چون آنها به اهميت کار خودشان در بازيگري پي برده اند.
اما نتيجه برعکس اين ماجرا يعني مجرياني که بازيگر مي شوند، هميشه بد نبوده و مثلا نمونه هايي مثل صابر ابر و شهاب حسيني را داريم که کارشان را از اجرا شروع کردند.
- نمونه هاي انگشت شمار داريم.اما در همين ماجراي برعکس کسي را داشتيم که از اجرا به سمت بازيگري رفت و در سريال يوسف پيامبر (ع) بازي کرد و بعد به سمت موسيقي رفت و دوباره به اجرا بازگشت، اما نه مجري کاملي شد، نه خواننده موجهي شد و نه بازيگر قابل. مردم هم در اين ميان معطل مي مانند که فلان فرد را بايد در کدام نقشش بپذيرند. اين را نه از روي تعصبم به بازيگري بلکه از روي دلسوزي درباره دوستان بازيگر مي گويم.
به نظر مي آيد از زماني روند استفاده از چهره ها در تلويزيون بيشتر ديده شد که رامبد جوان توانست با اجرايش خندوانه را تبديل به برنامه اي موفق کند. البته جوان بازيگر کمدي بود و در يک برنامه تخصصي با همين سبک موفق بود.
- به نظر من بايد خندوانه را به نوعي جزو استثنائات قرار دهيم چون در خندوانه بازيگري بيشتر چيره است تا اجرا. رامبد جوان هم اول کارگردان و بازيگر خندوانه است. اين برنامه واقعا به دليل همه ويژگي ها و المان هايي که دارد نمي تواند در کنار ساير برنامه هاي تلويزيون طبقه بندي شود. حتي بخش استندآپ کمدي هم در اين برنامه به نوعي بازيگري است. بنابراين موفقيت هاي خندوانه ربطي به اجرا ندارد و بيشتر به سمت دسته بندي بازيگري مي رود.
به نظر شما دورهمي را بايد مثل خندوانه در قالب هاي ديگري دسته بندي کنيم؟
- مهران مديري در تمام طول برنامه دارد بازي مي کند. از آنجايي که قيمت در مقابل او با لحني خاص مي گويد «مديري» تا جايي که در مقابل مهمانان مي نشيند، همه از پيش توسط نويسنده نوشته شده است. حتي اگر به صورت بداهه هم حرفي زده مي شود، بازيگري اش بر اجرا غالب است. اما اين را بايد مورد توجه قرار داد که با يک دو برنامه نمي شود کل تلويزيون را ارزيابي کرد و گفت به دليل موفقيت اين دو برنامه پس بازيگران توانايي اداره برنامه را دارند. تلويزيوني را که الان 24 ساعته است و در نزديک به 30 شبکه برنامه دارد، بايد در سطح کلان تر مورد بررسي قرار داد.

ما درباره لطمه اي که بازيگران با تغيير مسير به سمت اجرا، به کارنامه کاري خود مي زنند صحبت کرديم اما اين موضوع باعث بيکار شدن مجري ها هم مي شود؟
- به نظر من مجري ها بيکار نمي شوند، چون در خارج از صدا و سيما آنقدر همايش و برنامه وجود دارد که مجريان در آنها حضور داشته باشند که مثلا خود من که سال ها است از تلويزيون دور هستم، وقتم پر است. اما چرا هيچ وقت از بازيگران نمي خواهند که اين برنامه ها و همايش ها را اجرا کنند؟ چون بخش خصوصي براي خرجي که براي همايش ها و برنامه هايش مي کند انتظار بازخورد و نتيجه دارد، بنابراين يک بازيگر توان اداره يک برنامه يا همايش را ندارد و بخش خصوصي هم که به بيت المال متصل نيست که به راحتي از آن خرج کنند.
اما خاستگاه مجرياني مثل شما، تلويزيون است و همايش هاي خصوصي را نمي توان به عنوان مقياس پرکاري يک مجري در نظر گرفت.
- بله، درست است. اما وقتي تلويزيون قدر نيروهايي که خودش تربيت کرده را نمي داند، اين نيروها هم جذب جاهاي ديگر مي شوند. وقتي اسماعيل ميرفخرايي با جواد آتش افروز اجرا نمي کنند، آنها متضرر نمي شوند، بلکه تلويزيون دارد ضرر مي کند و در نهايت مردم هستند که ديدن يک برنامه استاندارد را از دست مي دهند. دقيقا يکي از دلايلي که تلويزيون به سمت بازيگران رفته است، ضعف در کشف و تربيت مجريان کاربلد است.
متاسفانه الان مجرياني در تلويزيون هستند که آنقدر از نظر تکنيکي ضعيف عمل مي کنند که تلويزيون به ناچار به سمت بازيگران مي رود. شايد جالب باشد بدانيد که من بارها از مديران شبکه ها پرسيدم اسم مجري فلان برنامه تان چيست و آن مدير اسم مجري هاي شبکه خودش را نمي دانسته، انتظار داريد در اين شرايط مردم نام مجري را به ياد بسپارند؟
با توجه به گفته هاي شما تلويزيون از بازيگران استفاده مي کند تا هزينه اي براي تربيت يک مجري نپردازد.
- بله، دقيقا. بازيگران دوربين را مي شناسند و به راحتي رابطه برقرار مي کنند. در کنار آن فضاي استوديو براي شان تعريف شده و از نگاه مخاطب و دوربين نمي ترسند. به همين دليل هزينه و زماني براي آشنايي او با اين تجهيزات و فضاها صورت نمي گيرد. مي بينيم يک بازيگر جلوي دوربين قرار مي گيرد و مي خواهد نقش يک روانشناس کودک را بازي کند، خوب مردم قبول نمي کنند چون آنها براي مشکلات و سوالات شان احتياج دارند که يک کارشناس با سابقه را در قاب تلويزيون ببينند.
يا در اتفاقي که اخيرا با آن مواجه شديم، استفاده از بازيگر مجردي بود که اصلا زندگي زناشويي را درک نکرده و مي نشيند در مقابل زوج هاي جوان و آنها را براي ازدواج راهنمايي مي کند. کدام عقل سليمي اين برنامه را مي پذيرد؟ اين آقا اگر مي توانست و يا حتي به اين موضوع اعتقادي داشت، خودش به ازدواج تن مي داد. واقعا نمي دانم تلويزيون تا چه زماني مي خواهد با اين بار کج طي مسير کند چون واقعا به مقصد نمي رسد.
براي بيرون رفتن از اين بحران چه بايد کرد؟
- تلويزيون بايد خودش را پيدا کند، از مجريان قديمي که از رسانه ملي دور شده اند دلجويي کند. راه نجات تلويزيون بازگرداندن مجرياني است که اجرا، رسانه و ذائقه مردم را مي شناختند و در کلام شان صداقتي وجود داشت و براي جذب بيننده، بازيگري نمي کردند. با معضل ديگري هم که تلويزيون روبرو شده، کپي برداري از روي شبکه هاي ماهواره اي است. تلويزيون ايران بالغ بر 60 سال قدمت دارد و هزاران کارمند، اما از روي دست تلويزيوني که 20 کارمند دارد، شوي استعداديابي کپي مي کند. من واقعا غصه مي خورم، وقتي در برنامه تلويزيون حتي جملاتي را مي شنوم که عينا در برنامه هاي ماهواره اي گفته مي شود.

به لحاظ مالي هم تفاوت بين انتخاب يک مجري يا يک چهره مشهور براي يک برنامه وجود دارد؟ يعني تلويزيون حاضر است اين تفاوت و بار مالي را بپذيرد اما همچنان انتخاب بازيگران را به برگرداندن مجري هاي قديمي ترجيح مي دهد؟
- سياست هاي غلطي وجود دارد که تلويزيون به اين سمت رفته است. چون پول حاصل کار و توليد مداومي نيست که تلويزيون با تحمل سختي ها به دست آورده باشد. پول تلويزيون پول بيت المال است و آن را به هر شکلي که مي خواهند هزينه مي کنند. براي ساخت برنامه هايي که بيننده را به تلويزيون برگرداند، هميشه ابراز مي کنند که کمبود بودجه دارند و برنامه سازان را به سمت اسپانسرها و حاميان مالي مي فرستند. به همين ترتيب همه چيز از کنترل خارج مي شود و حتي حاميان مالي شرط و شروط مي گذارند و الي آخر.
اما من واقعا نمي دانم که مديران تلويزيون چه زماني قرار است در اين زمينه هوشياري لازم را به دست بياورند. اگر شبکه هاي خصوصي داشتيم و مي توانستند از طريق ايجاد شبکه ها درآمد کسب کنند، معلوم مي شد که چقدر تلويزيون موفق است. اما الان هيچ متر و معياري براي سنجش درست وجود ندارد و رقابتي سازنده شکل نمي گيرد، پول ها و منابع مالي هم به همين طريق صرف مي شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۰۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو

به گزارش همشهری آنلاین، توضیحات یک مدیر آزمایشگاه در برنامه تلویزیونی «بی واسطه» با اجرای محمد دلاوری درباره آلودگی برخی از محصولات غذایی واکنش برانگیز شد.

کد خبر 849276 برچسب‌ها تلویزیون مجری خبر مهم تلویزیون - برنامه تلویزیونی تلویزیون - صدا و سیما

دیگر خبرها

  • عکس حجـاب و پوشش بسیار متفاون مجری زن جنجالی تلویزیـون
  • چهره‌هایی که برای بدرقه گزارشگر سرشناس ورزشی آمدند | از حمید استیلی تا مهدی تاج و...|‌ تصاویر
  • برگزاری مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی + عکس و فیلم
  • تصاویری از مراسم بدرقه زنده یاد مسعود اسکویی
  • آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید |‌حرف های جنجالی مدیر آزمایشگاه در تلویزیون | ویدئو
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو + فیلم
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو
  • «هفت» دوباره روی آنتن
  • گاف عجیب مجری زن صداوسیما روی آنتن
  • سری جدید برنامه «هفت» از امشب در قاب تلویزیون